Nederland

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron-Terwa
Hakron Engineering

Online catalogus

sandwich t-slot tss ankerrail hijslus schroefhuls anker geluid deuvel prefab golfanker ponswapening deuvelstrippen

Catalogus download
Hakron-Terwa prefab-beton oplossingen catalogusnieuws | DTF/DTS oplegunits 43

DTF/DTS oplegunits

2016-05-19, Hakron-Terwa

DTF- en DTS-oplegunits voor een solide en onzichtbare oplegging van Dubbel-T-liggers.

Hakron-Terwa introduceert DTS- en DTF-oplegunits. Deze units vormen onzichtbare verbindingen tussen betonnen Dubbel-T-liggers en dragende balken.

Het principe is een vaste (DTF) of uitschuifbare (DTS) stalen binnenkoker in de oplegunit, die op eenvoudige wijze bij de montage op de bouwplaats wordt opgelegd op de balk. De balk kan daarmee eenvoudig rechthoekig worden uitgevoerd (dus geen dubbele “L”-vorm). Hierdoor lagere kosten voor bekisting en productie van de balken. Resultaat is een volkomen onzichtbare verbinding.

Download de brochure HakronTerwa Onzichtbare Verbindingen (PDF)


DTF en DTS
Er zijn twee varianten: DTF-units met vaste verbinding, DTS-units met uitschuifbare koppelplaat. Per variant zijn er twee versies voor verschillende belastingen, hoge capaciteiten (120 resp. 150 kN). De units zijn eenvoudig en snel te monteren op de bouwplaats; bij de inbouw hoeft er niet aan de units te worden gelast. Testrapporten op aanvraag beschikbaar en voorzien van een  CE-markering en Europese goedkeuringsverklaring (ETA).


Waarom kiezen voor deze Dubbel-T-variant?
Met deze DT-verbindingen zijn strakke ontwerpen mogelijk, minder verlies in verdiepingshoogte, mooiere uitstraling en gebruiksvriendelijkheid van bijvoorbeeld parkeergarages en grote hallen, waar overzichtelijkheid en grote overspanningen gewenst zijn. De aansluiting van balken met vloeren wordt met dit DT-systeem strakker en fraaier; bovendien worden lastige constructies vermeden en hoeken waar zich bijvoorbeeld vogels zouden kunnen nestelen of, in geval van aanslagen, een bom zou kunnen worden verborgen. Bijvoorbeeld in de U.S.A is dit al aanleiding geweest om het DT-principe voor te schrijven.


Onzichtbare verbinding!
DTF/DTS-units behoren tot de productgroep “Invisible Connections®” van Hakron-Terwa. Deze producten beginnen steeds meer toepassing te vinden in Nederland en België. Zo zijn de TSS-bordesopleggingen en de BSF-balk-kolomverbindingen inmiddels regelmatig toegepast. Deze systemen kenmerken zich door hun eenvoud, het principe van het uitschuifbare verbindingselement en de fraaie aansluiting na montage, waarbij de verbinding compleet onzichtbaar is verwerkt. De afdeling Engineering van Hakron-Terwa) biedt bij alle Invisible Connections®-systemen ondersteuning met advies, berekeningen, technische informatie en digitale tekeningen (2D en 3D). Productinformatiebladen (PIB’s) van deze systemen zijn op www.hakronterwa.nl te downloaden.


Meer informatie

afdeling Engineering
download het product-informatie-blad (PIB)
Zie artikel Cobouw Strakkere vloeren door stalen oplegging

 Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Laatste nieuws

H.C. Hybratec multifunctionele 3 in 1 compressieband

Engineering helpt bij keuze Kolomschoenen


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek