Nederland

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron-Terwa
Hakron Engineering

Online catalogus

sandwich t-slot tss ankerrail hijslus schroefhuls anker geluid deuvel prefab golfanker ponswapening deuvelstrippen

Catalogus download
Hakron-Terwa prefab-beton oplossingen catalogusprojecten | Leefdael Oirschot 10

Hakron geeft advies en levert producten aan vele projecten van verschillende omvang en complexiteit. Van een aantal in het oog springende projecten waarbij Hakron betrokken is of is geweest treft u via de onderstaande links een projectbeschrijving aan.

Leefdael Oirschot

2009-06-30, Emille van Beekveld

Parkeergarage gegarandeerd waterdicht met FlexproofX 1.

Introductie
Leefdael is het eerste project in Nederland waar Hakron in samenwerking met innofiX FlexproofX 1 heeft aangebracht.
 Het project ligt vlakbij het prachtige historisch centrum en tegenover het verzorgingshuis Sint Joris.
 Hurks bouw zuid bouwt in Oirschot voor dit plan de blokken C en D. In totaal zijn dit 41 appartementen, waarvan 9 koop- en 32 huurappartementen.
 Op de kelderwanden van de parkeergarage, gesitueerd onder blok C, is door innofiX het revolutionaire FlexproofX 1 aangebracht. 
 
Gegarandeerd waterdicht
Wij spraken met de heer Gerard Mentink, uitvoerder op dit project. Hij is al weer elf jaar werkzaam bij Hurks, waarvan negen jaar als uitvoerder. Over de keuze voor FlexproofX 1 vertelt de heer Mentink: “Emille van Beekveld van Hakron heeft ons deze oplossing aanbevolen. Er stond bitumen voorgeschreven aan de buitenzijde van de kelderwand van de parkeergarage.Traditioneel wordt dan vaak bitumen dakbedekking met een brander aangebracht. Een groot nadeel daarbij is echter dat het na verloop van tijd weer los kan laten. Vervolgens dringt er dan alsnog water door.
 In tegenstelling tot bijvoorbeeld de genoemde bitumen dakbedekking is Flexproof juist speciaal ontwikkeld voor toepassing op beton. Het is onder meer bestand tegen de hoge alkaliteit en is blijvend elastisch.Een gegarandeerd waterdichte oplossing.

Aanbrengen op de kelderwand
Dhr Mentink: “Het daadwerkelijk aanbrengen op de kelderwand is door innofiX gedaan, dienstenverlener in de bouw. Dat is dus gelijk nog een ander voordeel van Flexproof: de besparing op arbeidstijd, dus kosten. De buitenwand hoeft immers niet meer door ons afgewerkt te worden.

Door projectleider Pedro de Visser van Hurks is overleg gevoerd met onder meer de opdrachtgever en bouwdirectie. Hurks staat altijd open voor innovatieve producten en in dit geval waren de vele voordelen overduidelijk. De keuze voor Flexproof was dan ook snel gemaakt. Men wilde er wel zeker van zijn dat Flexproof professioneel werd aangebracht. Hakron heeft dit in samenwerking met innofiX snel en goed verzorgd. Een voordeel bij het aanbrengen door innofiX zelf is de garantie die gegeven wordt op de waterdichtheid van de afgedichte betondelen.”

Veilig werken op hoogte
Op dit werk zijn naast Flexproof nog een aantal andere producten van Hakron verwerkt. De heer Mentink licht een voorbeeld toe. “Op mijn verzoek levert Hakron speciale RE elementen. Deze worden toegepast als randbekisting bij de verdiepingsvloeren.

Deze RE elementen zijn speciaal voor dit project vanaf de 2e verdiepingsvloer voorzien van sleuven. In ieder RE- element van 2,25 meter zitten drie sleuven op ongeveer 75 cm van elkaar, ter plaatse van de knik. Dit maakt het vastzetten van de valbeveiliging een stuk eenvoudiger en veiliger.

Door de sleuf kan men een spijkerplaatje door het RE element schuiven. Zo kan men de RB beugel (waar later de korteling in geplaatst wordt) bovenop de kalkzandsteenmuur vastzetten. Dit is veel veiliger dan dat men 80 cm over de muur heen moet hangen om de beugel aan de muur zelf vast te zetten. En het werkt ook nog eens een stuk sneller.”
 Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Laatste nieuws

Engineering helpt bij keuze Kolomschoenen

Klantervaring Kolomschoenen HT


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek