Nederland

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron-Terwa
Hakron Engineering

Online catalogus

sandwich t-slot tss ankerrail hijslus schroefhuls anker geluid deuvel prefab golfanker ponswapening deuvelstrippen

Catalogus download
Hakron-Terwa prefab-beton oplossingen catalogusprojecten | Winkelcentrum Urkerhard Urk 11

Hakron geeft advies en levert producten aan vele projecten van verschillende omvang en complexiteit. Van een aantal in het oog springende projecten waarbij Hakron betrokken is of is geweest treft u via de onderstaande links een projectbeschrijving aan.

Winkelcentrum Urkerhard Urk

2008-06-26, Marcel van der Wijk

DFI dilatatieprofiel nu ook in wanden!


Introductie

 Moes Bouwbedrijf bouwt op Urk aan de derde fase van het winkelcentrum Urkerhard. Deze laatste uitbreiding bestaat uit 14 winkels met daarboven 54 appartementen. Ondergronds komt een parkeergarage van circa 2600 m2. Hiermee komt een afronding van het project dat in 1995 is gestart en naar verwachten begin 2009 gereed zal zijn. (afb: AGS Architecten en Planners)
 
 
DFI dilatatieprofiel in wand

 De heer Chris Beckers is uitvoerder op dit werk. Hij vierde onlangs zijn twaalf en halfjarig jubileum bij Moes. Hij is ooit begonnen als timmerman, maar nu alweer zo ’n negen jaar als uitvoerder werkzaam. Dhr Beckers vertelt ons over een innovatie van Hakron die is toegepast bij enkele wanden. Deze wanden bevinden zich tussen de keldervloer en begane grond. “ Er was een los dilatatieprofiel voorgeschreven op de tekening bij een aantal aansluitingen van Alvon-wanden. Wij zochten naar een manier om de dilatatie netjes op de plek te houden tussen deze wanden. Hakron stelde het DFI dilatatieprofiel voor. Ik kende het DFI natuurlijk al voor in de vloer (op dit project wordt het ook in de keldervloer gebruikt, met stalen hoeklijnen), maar er is nu ook een versie die in de wand gebruikt kan worden.
 
 Waterdichte oplossing

 Het DFI blijft goed op zijn plaats zitten, is in één keer te zetten en tempex of andere noodoplossingen zijn overbodig. In het midden van het DFI is voegenband Elaflex DN 240 mm toegepast. Met een bochtstuk aan de bovenzijde van de kelderwand loopt het DFI en het voegenband verder in de begane grondvloer. Een snelle en waterdichte oplossing. Want op Urk is men zoals bekend dol op water, maar dan niet in een bouwwerk. Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Laatste nieuws

Engineering helpt bij keuze Kolomschoenen

Klantervaring Kolomschoenen HT


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek