Nederland

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron-Terwa
Hakron Engineering

Online catalogus

sandwich t-slot tss ankerrail hijslus schroefhuls anker geluid deuvel prefab golfanker ponswapening deuvelstrippen

Catalogus download
Hakron-Terwa prefab-beton oplossingen catalogusprojecten | Winkelcentrum de Hovel, Goirle 15

Hakron geeft advies en levert producten aan vele projecten van verschillende omvang en complexiteit. Van een aantal in het oog springende projecten waarbij Hakron betrokken is of is geweest treft u via de onderstaande links een projectbeschrijving aan.

Winkelcentrum de Hovel, Goirle

2006-10-18, Frank Nendels

Introductie:
 In de dorpskern van Goirle werkt aannemer Heijmans aan winkelcentrum De Hovel. Het project bestaat uit een parkeergarage van 9000 m2, die ruimte biedt aan 300 auto’s. Op de parkeergarage komt een laag met winkels. Hierboven verrijzen 106 koopappartementen in 3 of 4 lagen. Op het binnenterrein wordt een grote tuin gecreëerd. Het gehele complex heeft een prachtige, strakke vormgeving.

Inzet Hakron:
Karel Mommers is uitvoerder op dit werk. Hij heeft 33 jaar ervaring in de bouw en is al 22 jaar actief in de uitvoering. Hij kent de bijzonderheden van project De Hovel dan ook tot in de details. Neem bijvoorbeeld de damwanden. “Om te beginnen bepaalden we de maatvoering van de damwanden”, vertelt hij. “Eerst hebben we met behulp van een digitaal waterpassysteem spindelgaten erop gezet. Daarna werden de stalen ‘Wellmax’-ankers erop gelast. Vervolgens konden de Betomax-centerpennen met SBK-conussen bevestigd worden. Deze centerpennen hebben we vanwege de verspringende wanden ter plekke gezaagd. Alle andere centerpennen om de kist vast te houden heeft Hakron voor ons op maat gezaagd. Dit bespaarde ons veel werktijd!”

 

Naast de centerpennen worden bij de bouw van De Hovel vele Hakron-producten gebruikt. Bijvoorbeeld dilatatievoegenband in de keldervloer, dat Hakron ter plekke last. Als afscheiding van de dilatatie zijn verzinkt stalen hoeklijnen 50x50 met aangelaste ankers gebruikt. Verder noemen we de breekribben onder het wapeningsnet. En wat te denken van het Fumax Q kimblik, dat zorgt voor de wachterdichte afsluiting? Karel Mommers roemt de goede prijs/kwaliteitsverhouding van dit kimblik. “Voor die prijs zit er zelfs nog een zwelbandje aan ook!” Ook de Konnektieankers in de aansluiting van later te storten wanden of balken zijn van Hakron, net als de Konnektieankers aan de buitenzijde van de wanden van de put. Deze dienen voor het verbinden van de wapening van later aan te storten balken.

 


 Productvoordeel:
Hakron kan net als bij winkelcentrum de Hovel, ook voor uw project de centerpennen op maat zagen. Groot voordeel is onder meer de snelle levering en de tijdsbesparing op uw werk.
 Betomax centerpennen zijn koudgerold en hebben een doorlopende spoed. Deze centerpennen zijn lasbaar en buigbaar (volgens voorschriften). B15, B20 en B26 zijn uitwisselbaar met andere systemen, echter de wisselende toleranties bij de diverse producenten kunnen de passing beinvloeden. Alle maten zijn leverbaar in verzinkte en onverzinkte uitvoering met een maximale lengte die gelijk is aan de produktielengte. Voor meer informatie over de Betomax centerpennen: zie catalogus 6, vanaf pag. 3. Catalogus 6 is te downloaden vanaf deze site, of gedrukt aan te vragen.Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Laatste nieuws

Engineering helpt bij keuze Kolomschoenen

Klantervaring Kolomschoenen HT


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek