Nederland

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron-Terwa
Hakron Engineering

Online catalogus

sandwich t-slot tss ankerrail hijslus schroefhuls anker geluid deuvel prefab golfanker ponswapening deuvelstrippen

Catalogus download
Hakron-Terwa prefab-beton oplossingen catalogusprojecten | La Forme, Maastricht 16

Hakron geeft advies en levert producten aan vele projecten van verschillende omvang en complexiteit. Van een aantal in het oog springende projecten waarbij Hakron betrokken is of is geweest treft u via de onderstaande links een projectbeschrijving aan.

La Forme, Maastricht

2006-08-23, Frank Nendels

Introductie
Aan de Maas, in het centrum van Maastricht ligt de wijk “Ceramique”. Aannemer Smeets Bouw realiseerde het project “La Forme” aan de Bellefroidlunet. Het project bestaat uit 6 verdiepingen met daaronder een parkeergarage. De begane grondlaag is bestemd als winkelruimte, de overige 5 verdiepingen zijn woonlagen. Op de woonlagen bevinden zich 101 luxe appartementen. Aan de gevelzijde komt op elke laag een natuurstenen band. De totale oppervlakte van het project is ongeveer 76 x 63 meter.

Inzet Hakron
Dhr. Jan Snackers, hoofduitvoerder van Smeets Bouw verteld: “Het project heeft vele schuin op elkaar staande wanden. De aansluitingen zijn dus geen 90 graden op elkaar. Er werd gewerkt met stalen bekisting. Deze loopt steeds een stuk door, omdat de bekisting een vaste maat heeft. Onder een hoek van bijvoorbeeld 140 graden moet dan een aansluiting worden gemaakt. Dit gaf problemen met de onderlinge aansluitingen. De constructeur wilde namelijk dat de wapeningstaven die uit de stekkenbakken in de volgende wand staken recht doorliepen. Samen met Frank Nendels en Pascal van Herk van Hakron heb ik toen een oplossing bedacht. Speciaal voor dit project zijn stekkenbakken ontwikkeld waarvan de wapeningsbeugels schuin zijn gebogen in de graden van de schuinte van de wand. De stekwapening loopt echter, zoals door de constructeur vereist, wel rechtdoor.

Opvallend zijn ook de hoge kolommen in gekleurd beton (antraciet) bij de entree van “La Forme”. Deze worden gestort met behulp van de Sonotubes kartonnen kolombekisting. Deze 9 meter hoge Sonotubes, met een diameter van 50 cm, worden van bovenaf gestort. De betonpompslang komt tot 70 centimeter vanaf bovenzijde vloer.

Productvoordeel
Comax stekkenbakken type N (de standaard stekkenbak):
 De Comax stekkenbakken zijn voorzien van een KOMO-certificaat. De Comax N is het KOMO gecertificeerde standaard type uit de Comax range. De Comax N is voorzien van kunststof afdekkappen met geperforeerde scheurlijn. Dit geeft een aanzienlijke arbeidsbesparing bij het openen en uitbuigen van onze stekkenbakken. Dankzij de unieke profilering van het blik zorgt de Comax N voor een zeer goede aanhechting aan het beton. Dit voorkomt ingesloten holten en loszittende blikken. Op aanvraag zijn ook leverbaar type Comax V, QL en QD.

Sonotube Plus:
 Vanwege de lange lengtes (9000mm) is op dit project gekozen voor de Sonotube Plus. Deze heeft een speciale folie als binnenbekleding waardoor er een gladde kolom ontstaat. Wel blijft er een "plak"naad van de folie zichtbaar in het eindresultaat. Aangeraden wordt de plaknaad bij het stellen naar de minst zichtbare kant van de kolom te draaien.

Sonotube Premium Light
Een volledig naadloze kartonnen kolombekisting nodig en snel geleverd? Kies dan voor de Sontube Premium Light.
 De Premium Light heeft een ingespoten binnencoating, waardoor de wikkelafdruk en de ‘ontkistingsrits’ niet meer zichtbaar zijn op de kolom. Dus rondom schoonwerk! Vanuit voorraad zijn snel diverse standaardmaten leverbaar. Indien gewenst op maat gezaagd.Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Laatste nieuws

Engineering helpt bij keuze Kolomschoenen

Klantervaring Kolomschoenen HT


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek