Nederland

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron-Terwa
Hakron Engineering

Online catalogus

sandwich t-slot tss ankerrail hijslus schroefhuls anker geluid deuvel prefab golfanker ponswapening deuvelstrippen

Catalogus download
Hakron-Terwa prefab-beton oplossingen catalogusprojecten | Vita Rijen 3

Hakron geeft advies en levert producten aan vele projecten van verschillende omvang en complexiteit. Van een aantal in het oog springende projecten waarbij Hakron betrokken is of is geweest treft u via de onderstaande links een projectbeschrijving aan.

Vita Rijen

2011-07-07, Emille van Beekveld

In het Brabantse Rijen wordt het woonzorgcomplex “Vita” gerealiseerd, één van de grotere werken in deze regio

Introductie
In het Brabantse Rijen wordt het woonzorgcomplex “Vita” gerealiseerd, één van de grotere werken in deze regio. Het in het centrum gelegen project bestaat uit een parkeergarage van 5900m2 dat plaatst biedt aan 138 auto’s, 88 woningen, 6 groepswoningen en 2 zogenoemde “zotels”(zorghotels).

Op de begane grond is 1410m2 gereserveerd voor commerciële ruimten die plaats moeten gaan bieden aan bijvoorbeeld horeca, kinderdagopvang en zorggerelateerde winkels. Op dit veelzijdige project zien we een krachtenbundeling van expertise, bestaande uit de Tilburgse aannemers Heerkens van Bavel Bouw bv (utiliteitsbouw) en Alphons Coolen Bouw bv (woningbouw). Wij spraken met de heer Cees Bartels, projectleider van deze bouwcombinatie.De heer Bartels is na de HTS bouwkunde werkzaam geweest bij een constructief adviesbureau in Eindhoven en vervolgens al weer zo’n tien jaar met veel plezier in de aannemerij. 

Alligator-koppelingen
De heer Bartels: “Op exact deze bouwlocatie stond het oude zorgcomplex, dat gebouwd is in de jaren 80. Dat was verouderd en daarom is deze gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Er zitten nog 235 oorspronkelijk boorpalen in de grond. Op een ander niveau kwamen we nog eens een groot aantal, nog veel oudere, palen tegen. Deze palen, die zich op een nog dieper niveau bevonden als de verwachte bestaande palen, zijn middels een bodemradar opgespoord. Vervolgens zijn de nieuw te maken 584 stuks boorpalen gemaakt. De boorpalen zijn vanaf een hoger gelegen niveau geboord en vervolgens na ontgraving middels een hydraulische koppensneller gesneld. Bij sommige palen bleek, na gesneld te zijn, dat de vereiste verankeringslengte van de centrale staaf ø32 niet gehaald kon worden. Dit is opgelost door de KOMO-gecertificeerde Alligator-koppeling toe te passen” 

Keldervloer
De keldervloer wordt in 4 fasen gemaakt en is dus gedilateerd. Waar de wapening doorloopt wordt het AFI-element voor stortnaden toegepast. Bij de blokdilatatie, die de vooraf gestorte poeren volgt, wordt het DFI-element toegepast. Het DFI is voorzien van HLD-deuvels 22 en voegenband Elaflex DNS 320. De hoekstukken van 90 graden worden prefab door Hakron aangeleverd. Op het werk verzorgt een gecertificeerde medewerker van innofiX het maken van de stompe lassen die het voegenband in de lengte verbind. Er is bij het DFI een T2 voegenlijst toegepast, dit geeft de mogelijkheid om achteraf bijvoorbeeld een voegprofiel Deflex 446N over de voeg te boren.


Download hier “Hakroniek zomer 2011” om het volledige artikel te lezen.
 Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Laatste nieuws

Engineering helpt bij keuze Kolomschoenen

Klantervaring Kolomschoenen HT


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek