Nederland

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron-Terwa
Hakron Engineering

Online catalogus

sandwich t-slot tss ankerrail hijslus schroefhuls anker geluid deuvel prefab golfanker ponswapening deuvelstrippen

Catalogus download
Hakron-Terwa prefab-beton oplossingen catalogusprojecten | Nieuwevoorstad Nijmegen 4

Hakron geeft advies en levert producten aan vele projecten van verschillende omvang en complexiteit. Van een aantal in het oog springende projecten waarbij Hakron betrokken is of is geweest treft u via de onderstaande links een projectbeschrijving aan.

Nieuwevoorstad Nijmegen

2010-12-13, Emille van Beekveld

Strukton bouwt op nauwe samenwerking Hakron en innofiX

Introductie
Vroeger bestond deze Nijmeegse bouwlocatie uit diverse oude bedrijfspanden. Nu wordt er druk gebouwd aan de revitalisering van deze volksbuurt en worden commerciële ruimten gecombineerd met ca. 200 woningen. Het plan is voor Strukton opgedeeld in drie bouwblokken, waarvan er minimaal twee door Strukton Bouw worden gerealiseerd. “Feniks” is de naam van het complex met 103 appartementen, waaronder commerciële ruimtes (supermarkten en randwinkels) en een parkeergarage. Deze éénlaagse garage heeft een oppervlak van 6200 m2. Het tweede blok draagt de naam “Griffioen”. Dit deel bestaat uit 78 zorgappartementen met daarbij aan zorg gerelateerde commerciële ruimtes en een parkeergarage van 1500 m2.

Kwaliteit staat voorop
De heer Edwin Rijkelijkhuizen, projectmanager op dit werk vertelt: “Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Hakron is flexibel en denkt technisch mee. Dit wordt gekoppeld aan een uitstekende kwaliteit/prijsverhouding. Wij werken dan ook al jaren met plezier samen.

Dat sommige Hakron- producten nu door innofiX op de bouwplaats aangebracht worden juichen wij toe. Je kan nog zulke goede producten hebben, vakkundige verwerking blijft noodzakelijk. En dat is met de innofiX-montageploeg gegarandeerd.

Flexproof
De naden van de buitenwanden zijn afgedicht met Flexproof (hét afdichtingsmiddel voor betonnen delen), met name als extra zekerheid.

De heer Rijkelijkhuizen: “In het verleden hebben we dit wel eens met dakbedekking gedaan. Echter, op de lange termijn is er geen echte zekerheid dat het waterdicht blijft.

 Die zekerheid biedt Flexproof wel, doordat het materiaal resistent is tegen de alkaliteit van het beton. Er wordt door innofiX garantie gegeven op de waterdichtheid van de met Flexproof bewerkte betonnen delen.”

(Klik hier voor meer informatie over Flexproof)

 
 
Innofix (ont)last
 De keldervloer heeft een grote oppervlakte. De vloer bestaat daarom uit twee delen met daartussen een krimpstrook van ongeveer een halve meter, die later gestort wordt. Hiermee wordt de eerste krimp en uitzetting gecontroleerd opgevangen. De strook is onder meer voorzien van voegenbanden. Het aan elkaar lassen van de voegenbanden moet nauwkeurig gebeuren. Handig is dan ook dat deze laswerkzaamheden uitbesteed konden worden. Dit is deskundig uitgevoerd door Innofix .”

De oplevering van dit deel van “Nieuwevoorstad” staat gepland in de zomer van 2012. Nijmegen heeft er dan een prachtige woonvoorziening bij. Met een gunstige ligging, vlakbij het gezellige centrum en op slechts tien minuten lopen van het Centraal Station.

Download hier “Hakroniek winter 2010” om het volledige artikel te lezen.
 Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Laatste nieuws

H.C. Hybratec multifunctionele 3 in 1 compressieband

Engineering helpt bij keuze Kolomschoenen


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek