Nederland

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron-Terwa
Hakron Engineering

Online catalogus

sandwich t-slot tss ankerrail hijslus schroefhuls anker geluid deuvel prefab golfanker ponswapening deuvelstrippen

Catalogus download
Hakron-Terwa prefab-beton oplossingen catalogusprojecten | Parkeergarage Kruisplein Rotterdam 6

Hakron geeft advies en levert producten aan vele projecten van verschillende omvang en complexiteit. Van een aantal in het oog springende projecten waarbij Hakron betrokken is of is geweest treft u via de onderstaande links een projectbeschrijving aan.

Parkeergarage Kruisplein Rotterdam

2010-12-13, Ed Schreij

Bijna 60.000 Konnektie-ankers en -einden!


Introductie
Midden in Rotterdam bouwt Besix aan de parkeergarage op het Kruisplein. Deze garage is 150 meter lang en 33 meter breed. Het project bestaat uit 5 lagen en biedt straks ruimte aan 760 auto ‘s.

 Op de parkeergarage komt een park met bomen. Een groene oase in deze hectische omgeving met bekende locaties als De Doelen, Weenapoint en Pathé.

 Er is in de drukke binnenstad weinig ruimte, daarom gaat men de grond in, tot ruim twintig meter onder het maaiveld. Hiervoor zijn diepwanden tot een diepte van 42 meter aangebracht. Hakron levert hiervoor alle Konnektie-ankers en -einden.

 
 
Ankers vooraf aangebracht

Werkvoorbereider voor Besix is de heer ir. Hannes Braeckman. Hij vertelt: “De Konnektie-ankers zijn vooraf aangebracht op de prefab-wapening van de diepwanden. Deze wapening is geproduceerd in de eigen wapeningscentrale van Besix in België.

 Hakron leverde de Konnektie-ankers rechtstreeks. De Konnektie-ankers zijn voorzien van een Pastoorhoedje om te voorkomen dat de koppeling volloopt met cementpap. Vervolgens zijn er houten planken tegen de Konnektie-ankers aangezet zodat ze na het storten zijn uitgespaard. Daarnaast zijn zo de ankers na het ontgraven eenvoudiger terug te vinden.
 
 
Blootleggen

 Met het ontgraven komen ook de Konnektie-ankers per laag bloot te liggen. Zo kan men verder bouwen met de bijpassende Konnektie-einden die door Hakron, mede in verband met de beperkte ruimte, op afroep per laag worden aangeleverd.
 De gebruikte Konnektie-ankers en einden zijn KOMO-gecertificeerd. Voor nog meer zekerheid heeft Besix ook nog eens trekproeven door een extern bureau op dit systeem laten uitvoeren. Hiermee is nogmaals de kwaliteit bevestigd.

Download hier “Hakroniek winter 2010” om het volledige artikel te lezen.
 Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Laatste nieuws

Engineering helpt bij keuze Kolomschoenen

Klantervaring Kolomschoenen HT


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek