Nederland

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron-Terwa
Hakron Engineering

Online catalogus

sandwich t-slot tss ankerrail hijslus schroefhuls anker geluid deuvel prefab golfanker ponswapening deuvelstrippen

Catalogus download
Hakron-Terwa prefab-beton oplossingen catalogusprojecten | t techniekHuys Veldhoven 7

Hakron geeft advies en levert producten aan vele projecten van verschillende omvang en complexiteit. Van een aantal in het oog springende projecten waarbij Hakron betrokken is of is geweest treft u via de onderstaande links een projectbeschrijving aan.

t techniekHuys Veldhoven

2010-07-22, Emille van Beekveld

Bouwen met een visie

Introductie
In Veldhoven wordt een multifunctioneel kennis- en branchecentrum gebouwd door aannemer BMV (Bouwers met Visie). En bij dit project hebben niet alleen de bouwers, maar zeker ook de opdrachtgever een duidelijke visie.Het centrum is gericht op ambachtelijk werk in de bouw zoals schilderen, metselen en timmeren. Volgens initiator de heer Harry Verhoeven draait het met name om vier aspecten: opleidingen voor zowel jeugd als volwassenen, een clubhuisgevoel voor de bouwbranche, een museum over oude ambachtsberoepen in de bouw en een voorlichtings-promotiecentrum.

Compleet pakket, ook voor de kelder
Wij spraken met de heren Peter Slijters (hoofduitvoerder BMV) en Thijs Horyon (projektleider Burgt Bouw). Hakron levert ook op dit project een compleet pakket, als voorbeeld nemen we een paar van de geleverde producten in de kelder.
 De heer Peter Slijters vertelt: “Op de kelder-werkvloer zijn heel veel breekribben geplaatst. Door het hele gebouw zijn bij dilataties in de keldervloer waterkerende producten toegepast Bijvoorbeeld DFI-elementen voorzien van deuvels en stalen hoeklijnen en de kimblikken Fumax Q1 en Easy. Bij de wandaansluitingen zijn Elaflex voegenbanden gebruikt. Deze lopen vanuit de keldervloer tot boven de waterlijn. GKK glijfolie zorgt voor speling bij de vloeraansluitingen. In de kelderwanden zijn met name SBK betonconussen, waarin een centerpen met waterkering komt, verwerkt. En uiteraard ontbreken de bekende KOMO-gecertificeerde Comax stekkenbakken niet.
 
Comax stekkenbakken
De heer Horyon vult de heer Slijters aan: “De KOMO-gekeurde stekkenbakken van Hakron komen heel veel voor in dit gebouw.
 De Comax wordt toegepast bij de kelderwanden, bij de consoles waar later het metselwerk op komt en bij de tussenwanden.

Op dit werk zien we vooral de Comax N60 en N80. Deze typen hebben haken in plaats van gesloten beugels. Dit levert grote voordelen: men hoeft niet in het wapeningsnet te knippen, maar kan de wapening van de stekkenbak inhaken in het net. En iedere wanddikte kan met een paar typen gemaakt worden.
Door twee losse smalle stekkenbakken zoals N80 te plaatsen is het mogelijk te variëren in de maatvoering van de wanddikte.”

Download hier “Hakroniek zomer 2010” om het volledige artikel over het techniekhuys te lezen.

 Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Laatste nieuws

Engineering helpt bij keuze Kolomschoenen

Klantervaring Kolomschoenen HT


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek