Nederland

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron-Terwa
Hakron Engineering

Online catalogus

sandwich t-slot tss ankerrail hijslus schroefhuls anker geluid deuvel prefab golfanker ponswapening deuvelstrippen

Catalogus download
Hakron-Terwa prefab-beton oplossingen catalogusprojecten | Stadshuis Nieuwegein 8

Hakron geeft advies en levert producten aan vele projecten van verschillende omvang en complexiteit. Van een aantal in het oog springende projecten waarbij Hakron betrokken is of is geweest treft u via de onderstaande links een projectbeschrijving aan.

Stadshuis Nieuwegein

2010-07-22, Age van Amerongen

Handig werken met Hakron


Introductie

Het Stadshuis is onderdeel van een veelomvattend stadsvernieuwingsproject. De gemeente wil transparantie uitstralen.Dit uit zich bijvoorbeeld bij de raadszaal. Deze heeft een lichtdoorlatende koepel. Ook de opvallende grote glazen gevels versterken het open karakter. Daarbij heeft de tweede glaslaag een zeefdrukprint die als een soort glanzende sjaal om het gebouw hangt.

 In het atrium staan de verdiepingsvloeren niet recht boven elkaar, maar schuiven trapsgewijs door het gebouw. Dit alles rondom vier kernen die men de “superkolommen” noemt. Het zijn in het werk gestorte kolommen met een doorsnede van ca. 7,6 tot 10,9 meter.. In de souterrain komt een parkeergarage, deze loopt door bij de omliggende nieuwbouwprojecten.
 
Handig van Hakron

De heer Gerrit Van Mook, bouwplaatsmanager, vertelt; “Op dit werk worden heel veel Hakron-producten toegepast, zoals stortonderbrekingen, Comax-stekkenbakken en Konnektieankers in de kelder en bij de aansluitingen van balken en vloeren op de superkolommen.
Werkvoorbereider de heer Pellegrom vult aan:” De bekende groene Leuningpluggen zijn toegepast boven in de kernen. Na het ontkisten de staander erin en klaar, er kan snel en veilig doorgewerkt worden. Bij deze super- kolommen zijn ook Smallmax-montageblikken gebruikt. Erg handig, simpelweg het blik achter de kist hangen en dan de Konnektieankers erin steken. Werkt perfect.”
 
Goede adviezen, op tijd leveren

Gerrit van Mook werkt al meer dan dertig jaar in de bouw. Al jaren lang is hij erg tevreden over de samenwerking met Hakron en dan in het bijzonder met Age van Amerongen. “Altijd betrouwbaar en bij eventuele vragen pakken we samen de tekeningen erbij, bijvoorbeeld welk type Comax-stekkenbak kan het beste worden toegepast. Is er een keer een probleem dan wordt dit snel opgelost. En zo hoort het!”


Download hier “Hakroniek zomer 2010” om het volledige artikel over het Stadshuis Nieuwegein te lezen.
 Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Laatste nieuws

Engineering helpt bij keuze Kolomschoenen

Klantervaring Kolomschoenen HT


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek